home

De tuin-galerie.

Rondom de boerderij vindt u op ongeveer 70 are grond een bosje, een formele buxus-tuin, een zuiverings-rietveld met vijver, een wijd aangelegde voortuin en een jaarlijks herhaalde poging tot groente-tuin. Het meest in het oog springend voor de tuinen zijn de soortenrijkdom aan heesters en de verrassende doorkijken over het Groninger land, waarbij soms de Martinitoren te zien is. Overal rondom de boerderij kunt u de beelden aantreffen. Soms ziet u ze van verre, soms moet u er naar zoeken. Ook de boerderij is voor veel gasten de moeite van het bekijken waard. De boerderij is van het kop-hals-romp-type, rietgedekt en stamt vermoedelijk uit het begin van de 18e eeuw. De boerderij valt onder de monumenten-wet. In 2000 broedden kerkuilen in de uilenkast in de grote schuur. De jonge uilen waren vanuit de schuur in de hanenbalken waar te nemen.

de tuin het voorhuis

De binnengalerie

Loodrecht op de grote schuur is een kleine schuur geplaatst, de zogenaamde kleine 'hut'. Deze hut diende vroeger als schuur voor kleinvee en opslag van werktuigen.Vanaf 1999 is in deze hut de galerie gevestigd.
U treft hier een aantal werken die niet of minder geschikt zijn voor het buiten-klimaat. Er is informatie over de exposanten en over de werken die te koop zijn. Tevens vindt u hier fietsroutes en folders van andere galerie-tuinen. Ook vindt u hier de paraplu's voor een wandeling bij slecht weer door de tuinen.

meer tuinafbeeldingen

meer interieurafbeeldingen